Skrevet d. 14. juni 2022

Danskerne lærte allerede ladcyklen at kende i 1990’erne med introduktionen af Christiania cyklen og senere de populære ladcykler fra Nihola og Bellabike. Bag alle tre står danske ejere, som har fremstillet nogle fremragende cykler med stor udbredelse både i Damark og internationalt. Og ikke uden grund. Især børnefamilier har omfavnet ladcyklen som bruger den til småture, transport af børnene samt indkøb. Ladcykler bliver dermed et billigt og miljørigtig alternativ til bilen.

Ladcykler kan udstyres med kaleche, så den matcher årstiden og udstyret med hynder og sikkerhedsseler er kørslen faktisk ret komfortabel. Gode cykelveje kombineret med elmotorer forlænger cyklernes aktionsradius, så selv lange ture på 10-20 km tilbagelægges uden problemer. Og den frisk luft og gode motion er en ekstra bonus.

Der er ret stor forskel på cyklernes køreegenskaber, lasteevne og komfort, så giv dig god tid med at finde den rigtige ladcykel. Prøv gerne vennernes cykler og spørg dig frem. Anskaffelsesprisen er stadig relativ høj, og kan nemt løbe op i 25.000 kr. med elmotor. Derfor kan det være en god idé at købe en brugt og billigere ladcykel, og lære den at kende indtil du er klar med den store pengepung.